Helg!

Den här helgen har spenderats hemma! Stallet på fredagen, skrittade ut en sväng bara, spenderade 1 och en halv timme med att försöka få i broddar i Iddes fram skor, fick bara i en som dessutom blev sne, så då fick jag snabba mej på för att få skjuts hem sen. På lördagen åkte jag men mina föräldrar och min systerson Leo till badet i väsby där vi åkte lite rutchkana och så :) Åkte hem till min syster och fikade när vi lämmnade Leo och det var super trevligt att få umgås med syrran lite :) är ju så upptagen jämt att jag knappt aldrig träffar någon av mina systrar längre.. känns jättesynd eftersom jag tycker om dom så mycket! Eftersom Sandra bor jättenära stallet så fick jag skjuts dit på en gång när mamma och pappa skulle hem :) Red ut ca 45 min! Idde har ju fått stå mycket på senaste tiden eftersom vädret har vart helt hit och dit! förra veckan blev det inte nån direkt "ordentlig" motion och den här veckan gick han bara i måndags och då var det ingen ansträngande tur, så nu var han super pigg! men hittade iaf en grusväg det inte var is eller snö på så jag kunnde trava och galoppera. Kan ju säga att han var rätt busig, hahah! Bockade ett par gånger men var faktiskt skitduktig eftersom han stått så mycket på sista tiden eftersom det vart lerigt först hela förra veckan och volten inte gått att rida på, sen frös det på och var hårt överallt, sen snön! Hatar denhär tiden men nu vill jag att det ska vara regnigt eller ialafall inte kallt förrens om kanske två, tre veckor, då ska det vara snö! massa snö, för då kan han få sulor.. men får han sulor och det blir lerigt, då kommer dom lossna snabbt i leran.. åh, det är så lurigt nu!

Påkvällen var jag hemma med mamma och pappa faktiskt och bara tog det lugnt! laddar för veckan som kommer vara jävulsk.. :/ massa jobb och stress!
Bakade en chokladkaka också :) Kollade på filmen Disturbia som var skitbra! lite spännande halvläskig film! rekomenderar den verkligen!  Idag så hadde jag inte ställt nån klocka så att jag skulle få sova ut, vaknade ändå vid 11:20, gick ju å la mig rätt tidigt igår , vid tolv :) käkade frukost och gjorde sen rent i kaninburen, det började precis regna när jag blev klar så det var tur att jag började tidigt ;) passade på att klippa klor och kolla att de mådda bra också, tyvärr verkar Blåbär lite förkyld :( ska prova att ge dem grönsaker varje dag, har vart dålig på det, mycket gul och orange paprika, brocoli och liknande borde hjälpa henne att bli frisk. De får ju ingen pellets eftersom det gör mer skada än nytta, de blir bara feta, utan bara hö, det är dessutom biologiskt vilket betyder att det är från många olika gräs och blom sortet vilket är jättebra för kaniner! De ska ju klara sig bra på det och självklart har de alltid fri tillgång på kvistar också så det borde bara vara det att hon behöver extra vitaminer som finns i grönsakerna, det har ju också vart ojämnt väder vilket kan bidra lite.. Prutten är ju inte sjuk heller så det är nog just för Blåbär det tagit lite hårt, får hålla koll på lilltjejen nu ett tag!
 Klockan 16:00 blev det Tupperwareparty här hemma, min syssling som bor hos oss under sin praktik i stockholm ( hon bor vanligtvis i Göteborg) är värdinna för sådana och skulle öva lite på oss, så Sandra, Lena, morsan, Lenas sambo Thomas och jag fick prova olika produkter, vissa var verkligen supersmarta, en riskokare, såg ut som en vanlig bunke med lock, man la bara i ris, vatten och lite salt, in i mikron i 10 minuter så var det klart! inget fastbrännt eller kladdigt! En lökhackare! skitbra så man slipper bli alldeles röd i ögonen, bra med vitlök så man slipper lukta så äckligt omn finbgararna efter! Hadde jag inte bott hemma hadde jag nog köppt upp en hel massa pengar på grejer haha ;)
Just nu tittar jag på Morden i midsummer med Morsan och ska fortsätta med det en stund till! 








                                                                                     PUSS OCH KRAM                        


Sämst

Hej och välkommna till världens sämsta blogg! Ingen läser den utom jag själv och jag fattar inte varför jag skriver ens, jag gör det ju endå inte varje dag..

I vilket fall som helst så har jag inte gjort så mycket speciellt, vart i stallet såklart, jobbat, osv.

däremot så var jag och körde fyrhjuling med skolan igår eftersom vi ska få ta terränghjulingskort. Det var skitkul! men det var sämst väder verkligen! blötsnö.. ALLA frös typ ihjäl, trots regnkläder och allt. Men, men det gick bra endå :)

 Känns bra med snö endå, för det är mysigt, det blir bättre underlag att rida på, betyder att julen snart är här vilket sen betyder att jag snart åker till Namibia och dessutom betyder det att vintern är här så att den kan ta slut snart ;) haha, jag hatar inte vintern men föredrar definitivt sommaren om man säger så!

Var ledig från skolan idag, har tvättat två maskiner och vart i stallet men kunnde inte rida eftersom Idde varken har broddar eller sulor. Ska ringa hovslagaren så hon kan komma ut och sko om honom tidigare men hon lär ju ha fullt upp nu eftersom säkert alla ringer henne av just den anledningen, men men sånnt e livet han får promenareas tills dess om inte snön försvinner! Hadde iaf tänkt åka till jobbet efetr stallet, hadde tillochmed sminkat mej :P men mådde inge bra alls.. Var sjukt trött igår men kunnde inte sova för jag mådde illa! fick uppstötningar ochh hela skiten :/ och hela dan i dag har jag gått runt och mått illa, när jag gick från stallet kännde jag att det verkligen inte funkade, så jag ringde och sjukanmalde mej, men eftersom jag bytt denhär dan från igår så måste jag tydligen jobba igen det nästa vecka trots att det är giltig frånvaro? så måste jobba fyra dagar nästa vecka vilket kommer ta död på mej känner jag..
Jag gillar min arbetsplats, det är bra, roliga arbetskamrater och allt, skitbra att det är flexiblet och att man lätt kan byta dag om man vill osv men det är så lång resväg hem att jag alltid somnar så sent att jag knappt orkar skolan dan efter.. så jag får se hur det blir nu i framtiden.





                                                                          PUSS OCH KRAM                                  









Läggeer upp en bild på Idde bara för att han är bäst! Tog den av Sandra :)


blö

Har hafft ett fullspäckat lov :) stallet varje dag utom tisdags, myst med Kalle, jobbat som fan, kollat film vart med kompisar.. ja allt som alla andra också gör antar jag :) det enda som har vart skit är att ridvolten i stallet är typ övervämmad så man kan inte rida där, det komplicerar en hel del saker för mej eftersom Idde har så mycket energi så vill vi ju gärna att han ska få gå varje dag med en vilodag i veckan, men på sista tiden har det blivit med då på grund av underlaget på volten och utomhus, för det är lerigt som fan i skogen också! så därför får han massa överskottsenergi! det är så synd om honom då.. :( Men vi har försökt att även om man inte kan motionera honom ordentligt så aktiverar vi. Det är bättre att han får ut i skogen och skritta i en timme och uppleva olika platser än bara hagen och stallet, det gör ju att han använder hjärnan och får ut lite engi på det istället ;) plus att jag klickertränar honom hgela tiden och det tar mycket energi då han använder hjärnan massa :) Ialla fall så kom jag på iden om att jag kunnde longera i sommarhagen nu när de flyttat till vinterhagen! :d det finns bra mark där så det har han fårr göra nu ganska mycket, jag vill inte ta risken att rida i hagen för marken är ortfarande mjuk där också pga regnet och dessutom kan det bli lite halt. då vill jag inte att han ska behöva balansera upp mig också, så Idde är longerhästarnas konung nu ;) haha, jag ska sova är skittrött! 









                                                                          PUSS OCH KRAM                                  





RSS 2.0