Höst eller vinter vafan?

Livet rullar på,  var sjuk endel förra veckan, hostade ju under hela praktiken och det blev värre när jag kom hem, så gick till doktorn och fick antibiotika och hostmedicin, går till skolan nu men är fortfarande rätt trött och så :/ Det är bättre nu iallafall :) Men antibiotikan gjorde ju att jag inte kunde gå ut på fredagen vilket var sämst :/ men fick iallafall en bra helg för Jocke följde med mig och vi var i stallet, mockade tillsammans och borstade Idde :) det var mysigt och kul att få visa upp Idde för en av mina bästa vänner :) Jocke tyckte att han var "ett praktexemplar till häst" så det var bra betyg !:D  Sen hyrde vi Mamma Mia och köppte massa godis. Satt hos mig hela kvällen och sjöng med i alla låtar, hadde skitkul :D  På lördagen så åkte jag till stallet när Jocke åkt hem och när jag kom hem så tog det fem minuter så var Kalle här <3 Vi käkade god mat och mös hela kvällen! På söndagen gjorde jag rent kaninburen i ösregnet.. men tänkte att det var bättre att göra rent det i regnet nu än i is och snö om en vecka :P Byggde även om buren lite, så nu är det ett inbyggt hönät där så att dom inte kan trampa och kissa på höet :)

Idag så var jag inte i skolan, det var bara onödiga lektioner, så jag drog till stallet och red ut på långtur! Tyvärr så var det jättelerigt och halt där det inte var isigt så det blev bara lite trav och klättrade upp för två backar, men det duger ju inte alls åt stackars Idde egentligen. Han behöver ordentlig motion varje dag och han stod igår pga, underlaget ute. Är ju skitjobbigt att man inte är beredd med ordentliga broddar och snösulor nu när vädret är helt opålitligt! :( Iallafall så var han alltså skitpigg idag och var nästan jobbig att rida. Kunnde inte låta honom få springa av sej eftersom det var så halt och på volten så var det isigt. Stackarn var alldeles stissig hela ridturen och jag tycker så synd om honom då..:/ han har ju bara massa energi som han vill få ut!  Jag hoppas att volten är bättre imorrn så att jag iaf kan longera honom ordentligt :)  Nu ska jag glo på tv med morsan å farsan en stund innana jag ska sova!








                                      PUSS OCH KRAM                





 


Norge, Chai och kläder

Nu är jag hemma! Norge var skitbra! Lätt bästa praktiken skolan har! Vi fick göra ALLT och då menar jag ALLT djurvårdarna fick göra ( bla, slakta ex, antal hästar...) plus att de hadde så mycket intressanta djur! Det är ju en stor djurpark, som kolmården fast i Norge lixom :) Så allt från Lejon, surikater, zebror, giraffer, strutsar, tigrar, gibbonapor, orangutanger, natt Lories ( en slags apa, som är nattaktiv) till fjällräv, varg, lodjur, järv, utter, alligatorer, nilkrokodiler, ormar av olika slag, ödlor, pirayor, lemurer, silkesapor, tamariner, döskalleapor, spindelapor.. ja, haha allt du kan tänka dig!

Kom hem i fredags efter att ha suttit fast i köpenhamn där vi mellanlandade,  i tre timmar varav två på ett trångt, asvarmt flygplan... På lördagen var jag med hela tjocka familjen på Volbeat konsert! Skitbra var det, kul att vara med familjen också! :D

På hästfronten har jag precis köpt ett nytt vintertäcke! Marinblått, skitsnyggt, slittåligt och varmt. Passade också på att köpa nya ridbyxor, ridstrumpor, benreflexer till Idde, ridvintervantar, och ridvinterkängor :) blev bara ca 1240 kr! Köpte allt på börjes! skitbra priser och fick hem det på två dagar, rekomenderar det verkligen : borjes-tingsryd.se lägger upp bilder på en del, men täcket ska jag ta kort på när det sitter på för det passade så bra på just Idde :)


Shoppade loss i måndags innan jobbet, skulle egetligen kolla på en bandlös svart BH, (men köpte en beige och svart typ halv korsett. ) Vinterjacka ( men köpte två linnen, handskar, strumpbyxer och benvärmare) och vinterskor/stövlar( men köpte ett par högklackade skor som jag ska ha när jag går ut på fredag)

Typiskt mej om man säger så :) Nu har även mitt chai-latte beroende startat, det kommer med hösten och slutar till våren, haha så jag köper chai på löpande band och gör egen hemma hela tiden! det e livet de;)



                                         PUSS OCH KRAM                               

















RSS 2.0