HEJ DÅ LEFFE!

Var en mysig dag i Täby centrum! Dock så glodde många, ca tre gånger råkade Leo bara av farten kalla mig för mamma och då vände folk på skallen och glodde ögonen ur sig, tydligen ser jag inte ur som en mamma, haha!

På eftermiddagen så brummelibrummade jag till stallet på min moped (en gammal goding cross Yamaha DT för nyfikna som kanske har ett intresse.. eh) Det blev en skogstur som jag tänkt innan, var helt jävla fakking juvligt att rida på grusvägar och skogsstigar en sommarvarm eftermiddag med dedär vackra soldiset som är på eftermiddag/kvällen! Dessutom så skötte sig Idde helt exemplariskt! Inte ett enda skutt eller bocksprång idag heller! Och då travade jag endå på lite "provocerande" ställen, typ en öppen äng (av nån anledning har han för sig att man enbart galopperar i racerfart på ängar, med mig iallafall) och på hemvägen, tillochmed på stigar som är väldigt nära stallet och verkligen pekar HEMMÅT. Innan har jag lixom travat och galopperat på "ditvägen" och hållt mig till endast lite trav på små stigar och mest skritt eftersom när jag försökt trava har han flugit i luften vilket riskerar att jag rammlar av och han sticker iväg, vilket jag verkligen inte vill om jag rider själv, när jag ridit i sällskap har jag försökt med det slutar lixom alltid i nån slags dans eftersom Idde bara skuttar runt, steppar och har sig, så det blir aldrig nån trav, eller galopp för tillslut tar stigen slut och då har han bara hetsat sig fram med skutt typ. Så jag är helt lyrisk, han är så himmla fin just nu! :)


När jag sen kom hem så blev det middag (en toast, den va go`) Efter det var det dax att börja packa, men för att kunna göra det var jag så illa tvungen att plocka iordning på mitt rum, de va inget kult. Men tur för jag hittade två bortglömmda dippskålar (ni kanske minns dippen å grönsakerna jag köppte för ett par dar sen) detta var en hemsk upplevelse, uppriktigtsagt HORRIBEL. Mina vänner gör aldrig misstaget att lämna nått sånnt i ett hörn för att få växa, det är värre än rutten apa. Det sjuka är att jag har gjort liknande misstag innan, tex när jag hadde glömmt en termos med kaffe i typ.. flera månader. DET luktade illa, väldigt illa, jag kräktes. Det räcker som förklaring.

Det hela blir ju inte mer okej av att jag har ett litet rum, hur fan kan man tappa bort/glömma saker i ett så litet rum? Men tydligen kan man ju det eftersom det händer mig titt som tätt!




 

 

 

 

                                  

                                      De fasansfulla dipperna, det var dessutom vidrigare i verkligheten




                                  

                                 Stallkatten tog snålskjuts ut i hagen när jag drog ut hökärran för att fodra



KAFFEKAFFEKAFFEKAFFEKAFFEkaffe..

Leo vaknade 07:20.. jag somnade ca 02:00.. Har enbart migsjälv att skylla, klart jag vet att han vaknar så tidigt men jag kunnde verkligen inte få tummen ur röven och lämna datorn igårkväll, sen när jag väl gick å la mig så kunnde jag inte somna för en viss person tog upp HELA sängen haha ;) har delat min säng med breda, långa, korta, smala personer men dethär tar priset! Haha sov med en fot i magen hela natten :P

Ja, vi har redan käkat frulle vilket till största delen bestod av kaffe för min del ;) Nu så kollar Leo på pippi och jag ska duscha (du luktar svettig!) (( hoppträning igår, man bli svettig)) Hadde förövrigt en hel sandlåda i bh:n igår från när jag rammlade av. Helt sjukt att det kunnde komma in så mycket sand! Hadde ju säkerhetsväst också och den går ju upp högt, plus att jag inte ens landade på "framdelen" men sanden var där iallafall!


I vilketfall så bär det snart av till tåget och täby centrum! Senare idag så ska jag till stallet , blir nog en skogstur idag eftersom jag hoppade igår, en lugnt tur men endå lite jogg så han inte blir stel :)

Vad ska ni hitta på idag?





Ideal Value

Nu ska jag en gång för alla förklara exakt vem Idde är och hur allt gått till!

Idde heter alltså egentligen Ideal value och är en varmblodstravare född 98, alltså är han 13 år gammal :)
Hans ägare heter Sandra som även är en nära vän till mig.

I januari 2010 så hadde jag efter att inte hafft någon medryttarhäst sedan sommaren innan och bara ridit då och då ( hjälpt kompisar och motionerat hästar på 4H då och då) jag kom fram till att jag nu hadde tid för det igen så jag satte mig och kollade på blocket, det fanns en massa annonser men jag fastnade för en som hadde rubriken "gillar du utmaningar?" haha, sånnt får mig alltid att reagera för jag ÄLSKAR utmaningar. I annonsen stog det att det var en ridtravare som var het och bockade ibland, duktig men svårriden. Jag tänkte att ja, jag har ju mycket erfarenhet av ridtravare och jag har alltid dragits till dom "svåra" hästarna så jag gör ett försök!

En vecka senare provred jag. Sandra och jag gick väldigt bra ihop och jag och Idde också. Vi fick en helt perfekt start då han precis flyttat hit och höll på att sättas igång, så de första gångerna skrittade jag bara och ökade ju succesivt med trav och galopp vilket jag tror gjorde så att både jag och Idde kunnde lita på varrandra snabbt, lära känna varrandra i ett lugnt tempo lixom. Allt från början, skritt, trav osv. Sedan dess har det bara gått frammåt!

Sandra flyttade förra sommaren för att gå en skola som låg väldigt långt bort (kommer aldrig ihåg vart men långt vare iallafall) så då blev jag fodervärd. Nu har Sandra flyttat tillbax och det är bara hon och jag kvar som har hand om Idde, inga andra medryttare alls. Både jag och Sandra kännde oss mest bekväma med det och nu har vi bevis på att Idde definitift gör det också! Han är en helt annan häst sen det bara blev jag och Sandra igen. ( inte för att nån medryttare behandlat honom dåligt men han trivs helt enkelt bättre med en klar trygghet) han kommer fram till oss i hagen- innan hadde han en tendens att sticka åt andra hållet bara man gick inn i hagen. Han är mycket lugnare överlag och bockar inte ens i närheten av lika mycket som innan!

Sedan förra sommaren så har jag och Idde hopptränat tillsammans. Sandras kompis Emelie som är sjukt duktig på hästar har tränat oss och vi har utecklas nått enormt på denhär tiden!

Kan avsluta med att Idde är en häst som ingen annan. Självklart har jag älskat hästar förut, men aldrig någonsinn som med Idde. Jag skulle göra VAD SOM HELST för att han skulle få vara frisk och leva. Har avstått från mycket för att få vara med honom. Mitt drömjobb i Norge, många miljoner filmkvällar, fester, utekvällar, killar och kräftskivor. För vad skulle jag göra utan honom?









                                   

                                                               Snodde bilden av Sandra ;)




Ligger en människa i min säng

När jag kom till stallet så är det första jag ser Elin som står bredvid en liggande Sture på sandvolten ( Sture är alltså inte Elins medryttarhäst utan en annan häst i stallet) Tydligen så har Sture då först inte velat äta någon krafft alls när hans ägare tagit inn honom och stått konstigt i stallgången, sen när hon tog ut honom för att gå med honom på volten så lägger han sig bara ner och sedan försöker rulla sig. Så jag och Elin promenerar honom medans ägaren ringer veterinären. Han trodde att det var gaskolik vilket inte är så jätteallvarligt. Så hon fick promenera honom i en timme och skulle tillbax senare på kvällen. Jag hoppas verkligen han mår bättre imorgon!

För mig och Idde gick det bättre, jag rammlade dock a två gånger, efter samma hinder! Gick till så att jag styrde till vänster men Idde ville i vilket fall gå till höger så jag lixom gled av första gången. Andra gången var det i lite högre fart och han stannade när han märkte att jag studsade runt på ryggen så då flög jag av lite mer, slog i arslet, armbågen och innsidan ( hur fan de nu går till?) av knät, men i övrigt var det en bra träning :)

Här hemma är ju somsagt mitt syskonbarn Leo så resten av kvällen har jag spelat fotboll (enda gången jag spelar fotboll och tycker det är kul eftersom jag inte blir totalt utklassad, eller helt seriöst iallafall ligger på samma nivå. Och ja han är fyra år och ja jag är erkligen hysteriskt dålig på fotboll) gjort skägg med badskumm ( lika roligt nu som när man själv var fyra!) och nu ligger han och sussar sött i min säng. Vi ska nämligen till Täby centrum imorrn så ska han få sin födelsedagspresent av mig - att själv få prova och hitta kläder han vill ha!


Vad tycker ni är en bra present för en fyraåring?





Morsans dag

Denna dagen så har alla mammor en alleles egen dag! Själv ska jag baka en paj till min för att visa min uppskattning, plus att jag själv är sjukt sugen på paj.. två flugor i en smäll lixom :)

Har utvecklat min sjukdom lite med att hosta rätt mycket, så nu klunkar jag i mig hostmedicin tre gånger per dag och hoppas att det ska hjälpa ;) Åker till dalarna på tisdag och blir borta en vecka, då vill jag definitift inte vara sjuk så jag har sagt åt sjuket att nu får det vara nog!

Om en stund så ska jag till stallet där jag och Elin hadde tänkt hoppa lite :) (verkligen skitbra eftersom jag är sjuk- jag vet! Men de e så jäääla kul så jag gör det endå och är dum i huvvet) Skulle tro att vi har galoppbommar också, det är skönt att kunna variera lite medans man hoppar och det går av nån anledning bättre med galoppbommarna för Idde när vi hoppar samtidigt, så då ere ju bara att köra hårt!

Mitt syskonbarn Leo är här just nu :) Leo säger bajskorv till allt.. får mig att fundera på en sak. Kan det vara så att bajskorv är fyraåringarnas kuk eller fitta? ett slags uppmärksamhets ord och förtydligande ord för saker och ting? tillexempel: Leo tappar en pärla och säger " bajskorvspärla!" Jag tappar vattenflaskan i golvet och säger "kukflaska!" Typ samma?







    Jag och Idde på en hoppträning för några veckor sedan
                                                                              
                                                                                                   Min mamma! Så jäääla ball ;)

KlippeTh

Igår så kom jag hem rätt sent från en studentmottagning så jag pallade inte skriva nått då, ber å det ödmjukaste om ursäkt kära vänner!

Idag så har jag jobbat 10:30 till 18:00, vi kollade på film och sen drog vi till Täby centrum och käkade lunch, fikade och kollade i affärer. Jag har länge länge JÄTTELÄNGE letat efter en snygg regnjacka. ( asså flera år pratar vi om här) En vanlig men snygg regnjacka man kan ha till vardags. Har hittils glidit runt i en seglarjacka ala fjortis som verkligen inte matchar min stil, eller en blåkläderponcho. Så illa har det vart. Men nu har det hännt! Vi strosade runt inne på stadium så bah går jag förbi ett ställ där det hänger regnjackor i bjärta färger för 199 spänn, halva priset! GAH! köppte en knallrosa med lila sömmar. Jag gillar att vara lite outstanding. Om det nu räknas ;)

Efter jobbet drog jag till stallet och stack ut på en skogstur, gick heltotroligt bra idag måste jag säga! Hästis varken bockade eller skuttade, vilket han mer eller mindre ALLTID gör vid uteritt, speciellt om man galopperat en sträcka, saktar av till skritt och sen vill trava, då brukar det skuttas och bockas lite, men inte idag :D

Förövrigt så råkade jag köpa en ben and jerrys och massa cashewnötter som jag antagligen kommer äta upp under denna afton ( sanningen är att jag kom hem från stallet, kollade överallt där det kan tänkas finnas gottigheter, hittade inget, så jag klädde på mig igen och tog moppen ner till centrum enbart för att inhandla detta) Somsagt, det är en glassdiet jag går på, för att behålla det mjuka på magen och låren! Så mycket bättre att mysa med enligt mig!





Folk som ligger före i tiden ska firas!

Just idag så tar en jävla massa kompisar till mig studenten på åva gymnasium så jag ska dit och kramas till höger och vänster ;) Ska även försöka förtänga att jag inte tar studenten förrens om två veckor och fem dagar.. ser det som att alla andra är före det är inte jag som är efter!

Är ju i vilketfall faktiskt rätt skönt att jag har två veckor på mig med lite arbeten jag inte lämmnat in.

Jag hatar pappas dator. sitter på den nu och den är sä jäla fakking jobbig! v- knappen är aströg, mellanslag också så man får ju sitta å göra om varrenda mening. GAH.

Jajah, grattis allihopa som tar den idag dåra!:)










cashewnötter omnom.. men inte lika gött som glass

Vaknade vid halv tolv idag, har snor i hela hjärnan, hostar och har ont i skallen, men måste ju till skolan för jag hadde guidning idag så då drog jag dit, genomförde guidningen och det gick bra! :) Hängde med Carro och Erika efteråt med deras små voffisar! eller ja så små erom ju inte, Aragon är en ridgeback och Ester en boxer.. men jaja. Iallafall så var jag lite kurrig i magen när jag sen skulle ta  mig hemmåt så jag går in på coop i liljeholem, klarar av att gå förbi när det är EXTRAPRIS PÅ MINA FAVORIT DONUTS och tar en påse cashewnötter istället. Dom tog slut på ca tio minuter och sen ångrade jag mig för jag ville jättemycket ha dendär donuten men då satt jag redan på tuben så det var försent.. Käkade lite mat nu när jag kom hem och nu sitter jag här å glor! Ska strax sätte på nån disneyfilm och dricka en kopp te tänkte jag :)

Har ni tänkt på hur osociala alla är här i stockholm? tillexempel där på tuben på vägen hem så satte det sig en tjej framför mig, jag fick för mig att jag för en gångsskull att vara lite trevlig så jag tittade upp och log, sen åt jag upp cashew nötterna. Hon tar upp en låda med choklad och äter en, jag får för mej att le mot henne igen (nån konstig ide av att hon också åt något, typ nu e vi likadana för vi äter båda gottigt på tuben eller inte fan vet jag, konstigt iallafall) så då gör jag det och hon stirrar på mig somom jag var dum i huvvet, sen  BYTTE hon plats. VAIHELVETSJÄVLAVAFAN? Så jävla illa vare vell inte? jag bara log mot henne.. kanske fick jag till ett såntdär jätteskummt leende som letar sig fram i mitt nylle ibland men iallafall, är det lixom endå en anledning att byta plats? Vafan händer när hon hamnar framför en bajsluktande kvinna i helskägg som tagit femtio olika droger bara den morgonen? För vi är endå i stockholm, sånnt händer ju varranan dag. Jag tar mig friheten att tro att hon är en icke-stockholmare. eller en jävligt dryg sådan som inte pallar trycket. Och jag, jag ska anta utmaningen, jag ska tamejfan le mot varrenda nylle som hamnar framför mig!





Idag den tjugofemte maj år tvåtusenelva

Det gick bra med undulaterna imorse, förutom den lilla detaljen att en av dom rymde för att den jäveln bet mej så jag drog ut handen snabbt ur transportburen men stängde inte luckan tillräckligt snabbt, så ja den flög ut. Var nog en kul syn när jag sprang runt och försökte fånga den å muttrade för mig själv en massa opassande saker jag skulle göra med den om den fortsatte flyga iväg ;) Men i övrigt gick det smidigt, de var lite kvittriga på tåget så folk glodde ju ögonen ur sej men det är jag ju van vid, folk gillar att glo på mig av nån anledning, Erika säger att det beror på att jag pratar så satans högt men jag vill tro att det är för att jag verkar vara en så intressant person, eller snygg. Men det lär man ju aldrig få svaret på!

Sen så hängde jag i skolan en stund, hadde detdär muntliga provet i kristendom och det gick bra jag fick G! Fick även reda på att jag fick MVG på det skriftliga i nationella svenska B! Är så sjukt jävla stolt över det alltså, speciellt eftersom läraraen bara öste med beröm och sa att det var väldigt få som fått MVG och att det är jättesvårt! Fattar nada, men är asglad iallafall :D och nej jag bryr mej inte om att folk stör sig som inåthelvete på att jag skryter om det. Jag presterade bra- jag är stolt- jag berättar det, jag låtsas inte som att jag inte bryr mig, för jag bryr mig faktiskt.

Jag och Erika spenderade sedan ett par timmar i stan där vi shoppade lite! Jag köpte tre linnen och ett par shorts, eller cykelbyxor skulle jag vilja kalla dom, såntdär skönt och praktiskt man kan ha på sommaren, speciellt när jag jobbar då det gäller att vara funktionellt klädd då man lixom lyfter å moshar runt och böjer hit och dit, upp och ner. Allt från Gina Tricot! linnena kostade 99:- styck och cyckelbraxerna 59:-

Vid fyra så var jag framme i stallet där jag och Elin hoppade och jobbade med galoppbommar! Gick suveränt idag, Idde var pigg men lagom lugn så vi höjde ett hinder upp till en meter vilket också gick jättebra, annars var det en oxer, ett kryss och sen galoppbommarna då. Säger bara KANONKUL! FEM AV FEM TOASTERS.

Förövrigt har jag snor i hela min hjärna. De e jobbigt. Inte fem av fem toasters!










Jag kirrade lite fin mat till Elins medryttarhäst ET















jag går på glassdiet

Dagen har spenderats med min kompis Gurra! Han följde med mig till stallet och fick prova rida lite ;) det gick superbra och Idde var lugn och fin! Sen drog vi hem till mig och käkade makaroner, drack kaffe och snackade skit! Mycket trevligt :) Vid fem så kom mina två systrar hem till oss och vi käkade pizza ( såndära fryspizza alltså) och så bokade vi in en sparesa som morsan bjuder oss på i öh.. tror det blev september, hmm, jag är inte kännd för att ha koll på såntdär viktigt! Iallafall så var det mysigt att träffa dom, det gör jag ju hyffsat ofta men de blir alltid så mycket skratt och såntdär mysigt tjaffs som jag saknar sen dom båda flyttat hemifrån. Lena lämpade också av två undulater i mitt badrum.. hon och hennes sambo har nämligen tröttnat på att dom skriker så Jocke ska få dom, han har ju en voljär i halva sitt rum med undulater! Ska transportera dem på roslagsbanan imorrn, så ser nån mej med en transportbur med blå handduk med en drake på över så ere ju jag som är djurvänlig igen och räddar dom från avkapning av nacke, inte jag som blivit knäpp och drar me mej skumma saker på tåget ;)

Just i detta nu så sitter jag och lyssnat på volbeat, försöker plugga kristendom och käkar nån wannabe ben and jerrys glass från lidl, den va rätt god men slår ju inte benkan å jerkans glass endå! Jag e en såndär som tycker att man ska äta så nyttigt man bara kan och sen kanske unna sig nått på helgen, men jag har själv insett att det funkar fan inte asså... det blir lixom donken då och då, lite glass, en kaka, cola, ostbågar, inte varje dag men absolut inte bara på helger. Och vet ni vad? jag kunnde inte bry mig mindre. Jag är inte tjock, kan inte påstå att jag är jättesmal heller men helt normal kan jag ändå dra till med, har normalt BMI, jag motionerar (hehe, nu ljög jag) . Så jag unnar mig en fakking glass för det är gott och jag vill ha det! Man måste vell få njuta lite av livet? åtminståde om man kan och det inte skadar! och om det skadar så BRYR jag mig inte, vem försöker jag lura lixom?



                   






plötsligt händer det

Ja, helt plötsligt har jag inte så mycket att göra? Haha, dom senste två månaderna har jag helt enkelt hafft så sjukt mycket att göra, jag är inte van vid att komma hem och inte ha något alls att göra. Alltid är det nått! främst har det vart skola och hästen, men sen ska man hinna med kompisar och smågrejer som att fixa med försäkringspapper, grejer inför studenten, handla det, fixa det. Men inte idag! Sandra har Idde idag, jag har inget att plugga för jag gjorde klart idrottsuppgifterna i skolan idag, jag ska göra kristendomsarbetet muntligt på onsdag, hemprovet i Ekologi ska jag disskutera med läraren innan jag kan börja med det och apu-uppgiften i djurhållning i park måste jag få av Kalle först. Så jag drog och solade solarium, kom hem och ( asså det är helt sjukt att detta hännde men det är fan sannt!) städade mitt rum.. hahaha, sen lagade jag mat!? sojaburgare med bröd för den som är nyfiken, satt ute och solade lite till i den verkliga solen och läste med morsan och snackade lite skit, nu sitter jag här och har ingen aning om vad jag ska göra av resten av kvällen, jag har läst alla bloggar jag någonsin kan läsa och finna intressanta, kollat igenom dagens skörd på tjuvlyssnat.se tjuvtittat.se felsms.com och damnyouautocorrect.com och nu ere fan inget mer att göra.. får vell måla lite eller spela gitarr :)

Kan inte sluta störa mig på att jag hela tiden missar att jag är vuxen. För ja, jag är myndig och jag tar studenten om tre veckor, då är man tamejfan vuxen men jag känner mej som en liten äckelunge i många lägen! När jag möter moppar undrar jag om jag känner dom, sen kommer jag på att dom antagligen är fyra år yngre än mig, haha! Jag ser tjejer i skolan som jag tycker ser så vuxna och fina ut och innser sen att dom går i ettan och alltså är 94:or vilket betyder att jag har hafft konfirmander som är lika gammla som dom :P

Imorrn är det ingen skola för mig, jag ska till stallet och skräpa runt och sen så kommer mina syrror hem till mej å morsan så ska vi ha tjejmiddag eller hur det nu var, de blir nog en fin dag! 





                   





RSS 2.0