Gransnäs och mitt fjortonåriga jag!

Nu är jag här och just nu är jag ledig en stund under dagen, vi kom hit igår runt lunch och sen var det full fart fram till tolv ungefär då jag helt enkelt somnade :) Lite halvtaskigt väder idag faktiskt, dock inget regn vilket är skönt! Men det skulle komma imorrn. Tur att jag köpt en regnjacka för inte alltför långe sen ;) hihi!

Varje gång jag åker på konfaläger så får jag små flashbacks från när jag själv var fjorton år. Massor av roliga som gör mig alldeles fnissig och endel lite mindra bra som gör mig lite vemodig. Det roligaste att minnas är ju hur gammal man tyckte att man var, vuxen, mogen och framförallt INTE för ung för olika saker. Och då menar jag allt från alkohol och sex till att åka iväg på resor med polare och vara ute hela nätterna. Jag tyckte att iallafall endel av killrna var sjukt vältränade och såg vuxna ut. Jag tycket atta jagsjälv såg ut att vara äldre än vad jag var och såg migsjälv som färdigvuxen kroppsmässigt.

Håhåjaja vad fel man hadde. Nu skrattar jag hejdlöst åt migsjälv ;)

Killar i fjortonårsåldern kan säkert vara vältränade och allt såntdär men de är fortfarande pojkar. Väldigt mycket pojkar. Skillnaden på en fjortonårig kille och en 20 årig är stor. Skillnaden på en fjortonårig tjej och en 20 åring är möjligtvis inte alltid lika stor men det finns helt klart en skillnad. Inte en chans att jag inte utvecklats och förändrats i kroppen sen jag var fjorton.

Jag önskar att jag hadde kunnat få prata med migsjälv i bara tio minuter när jag var fjorton. För att få mig att chilla lite, man har ju tid på sig! All såndär vuxenmojjs är inte så viktigt, det kommer ändå senare. Och då påriktigt, inte som nått slags försök till vuxenvärldsliv.





Nu bär det av!

Missade blogga igår! Satsade mer på att bli frisk och sen åkte jag till stallet, fixade grejer hemma inför avresan, kollade upp lite grejer för tatueringen jag tänkt göra i höst osv. I vilket fall så mår jag mycket bättre! Har fortfarande lite ont i halsen men ingen feber eller så, lite trött bara. Idag har jag vart i kyrkan hela dagen och planerat införlägret vi åker på imorrn. Kom hem vid kanske halv fem och sen dess har jag packat.. tog ett bra tag:P nu e jag sjukt hungrig såjag ska vell dra ihop ett par smarriga mackor till middag som vanligt ;) Sorry för tråkig uppdatering men har massa att fixa trots att jag packat klart! Kommer iallafall att ha me mej datorn så kommer kunna blogga, dock inte varje dag antagligen för jag et hur stressigt det kan bli och när man äl kan chilla så vill jag inte sitta å glo framför datorn ;)





sjuker

Blev inget jobb idag, gick å la mig vid åtta igår men vaknade under hela natten, vid halv sex på morgonen tog jag en ipren, kl sex tog jag tempen och hade då 38 graders feber. Mådde verkligen jukt dåligt så jag fick stanna hemma från jobbet, höll lixom på att svimma såfort jag reste mig ens. Mår lite bättre nu faktiskt, verkligen inte helt hundra men det går upp och ner oxå. Tror att det är en vanlig förkylning, har inte galet ont i halsen längre, gör allra mest ont när jag sväljer. Sov nästan hela dagen så det kan ju ha hjälpt oxå!

Har provat en av huskurerna som www.yezzcorner.com lade upp på sin blogg i veckan då hon oxå var sjuk. Den med cola och vitlök. Går ut på att svälja ner massa vitlök helt enkelt, sen svettas man galet ett tag, duschar och efter det blir det lite bättre. Är just nu inne på svettnigarna så för vell se hur det blir efter duschen sen :) Hoppas verkligen på att det blir bättre! Åker ju till Gransnäs på tisdag och då vill jag fan heller vara sjuk!

Tittar just nu på Harry Potter och fenixorden som går på femman. Verkligen en livad lördakväll ;)





Galet trött

Har jobbat hela dagen idag, ute i solen. Är lite halvsjuk dessutom, så är just nu helt gaaalet trött. Måste ut till stallet och natta hästarna senare oxå, sen ska jag jobba imorrn oxå, det var en tjeje som inte kunnde så jag hoppade in. Puh, kommer tamejfan dö.





om du tror att jag är farlig? Kanske tänder du på det

Det var galet med REA på Glitter eftersom dem byggde om eller vad det var. 75% iallfall! så jag köppte ett armband med nitar, örhängen och ett halsband för sammanlagt 70:-, vilket inte ens ett av dem hadde kostat ensamt innan! Sen gick vi till Claes Ohlsson, jag har nämligen länge velat ha en klocka (är ju så mycket lättare att komma i tid till saker om man vet vad klockan är) men eftersom jag är rätt klumpig har jag inte hafft nån större lust att köpa nån dyr sak då det finns stor risk att jag tex badar med den eller liknande, men hittade en skitsnygg nu för 99:-, rosa och allt.. Har handlat rätt mycket rosa grejer på sista tiden? Regnjackan tillexempel trots att jag aldrig vart nån rosa tjej. Men dem var snygga, spela roll om det är en tjej eller killfärg, om man nu ens tänker på färger på det sättet längre?




    





Jaja nu kom jag bort från ämnet. Köppte även tre linnen på H&M, två stycken som kostade 99:- styck och ett för 78:-, de för 99:- var båda lite längre och luftiga linnen, vita men med två olika tryck. Det för 78:- är mörkblått och väldigt luftigt men ganska kort så man ser en liten bit av magen. Har aldrig vart ett stort fan av magtröjor men i dethär var det lagom mycket som syntes ;)









Det var mycket trevligt att umgås med Lovan precis som alltid! Vi tog oss en göttig dricka på Espresso House oxå, jag tog en Ischai och Lovan en Islatte, båda var delikata!






När jag kom till centrum så handlade jag lite inför middan, jag och farsan har vart ensamma hemma i ett par dagar, och vi har somvanligt käkat mackor eller fil till middag varje dag. Just idag så var jag sugen på riktig och varm mat. Så jag snodde ihop en jättegod pastarätt av eget recept ;) Eftersom jag är den enda vegetarianen (eller ja, jag äter fisk och skaldjur vilket många lite bittra personer anser som att man inte alls är vegetarian, de har säkert rätt men ja om nån frågar om jag är veggie så säger jag ja. skitsamma) så har jag vart tvungen att bli lite påhittig och komma på egna grejer och här är ett av dem!

Koka vilken pasta du vill.

Koka matlagningsgrädde på låg värme i ca 6 min tillsammans med en massa räkor, vitlök, soltorkade tomater och svartpeppar.

Jag använder inget salt eftersom räkorna är ganska salta i sigsjälva och dessutom kan olika sorter vara olika salta, bättre att salta efter egen smak på tallriken. Hur mycket svartpeppar, vitlök och soltorkade tomater man har i beror också helt på vad man gillar. Jag älskar vitlök så jag pressar i två klyftor till 2-3 dl grädde. räkor och soltorkade tomater har jag 50/50 och så mycket att det tar upp hela gräddens yta.

                                 




Det var allt för mig idag, ska försöka somna så tidigt jag kan idag somsagt!





meow

Solen skiner och jag är vaken! Alldeles strax ska jag släpa mig in i duschen och sedan fara iväg till täby centrum med min allra finaste vän Lovan! Har ingen aning om vad vi ska göra där men det visar sej nog ;) Ikväll ska jag bara ta det lugnt och försöka somna tidigt eftersom jag ska jobba imorrn, jag får bara inte försova mig igen alltså. Ska fan ställa flera alarm. Typ koppla in min klockradio, ta den gammla mobilen och byta signal på min vanliga mobil. Då borde jag fan komma upp i tid!

På tisdag åker jag till Gransnäs, ska vara konfaledare igen men denhär gången i två veckor. Börjar bli dax att packa för min del. Är väldigt bra på att glömma grejer så det är bäst för mig att börja packa flera dar i förväg så jag inte glömmer nått. Ska tvätta minst en maskin till oxå så man får me sej lite rena kläder ;) Jag tvättar sjukt sällan. Hatar att tvätta. Jag lixom använder exakt ALLA kläder innan jag tvättar. Försmå bh:ar skitfula linnen, trosor med hål på röven, you name it. Tillslut finns det inget kar och då blir jag så illa tvungen. Men då tvättar jag för det mesta under två dagar och typ fyra, fem maskiner så blir allt rent och jag klarar mej ett bra tag till. Så är mitt liv uppbyggt! Så ser man mej med lite halvsnygga kläder och förliten bh vet man att jag snart ska tvätta ;)

Nu är det dax för duschen!





långt hår täcker tuttarna bra men fastnar i armhålorna

Tjänare tjänare!
Idag så har jag faktiskt inte gjort så jävla intressanta grejor. Hängt med Sandra i stallet hela dan, sen när jag kom hem så satte jag igång en tättmaskin, gjorde rent i kaninburen och käkade middag (eller ja middag å middag, två mackor och lite jordgubbsfil) Nu ska jag hänga upp tvätten, duscha och sen iväg en sväng, satteh aa. Inte så intressant med andra ord!

I vilket fallså skulle har jag tänkt på en sak nu en stund, eller ja jag tänker på det ganska ofta faktiskt.

Jag har ju långt hår. Alltså så långt att det täcker bröstvårtorna. Det är ju fint tycker jag, superfint men fyfaaan vad jobbigt det är att fixa sånnt hår. Därför har jag det praktiskt taget alltid uppsatt. Har flera kompisar som blivit helt chockade när jag släppt ut håret eftersom de aldrig sett varken hur långt det är eller hur det ens ser ut. Det hjälper ju förövrigt inte att jag borstar håret typ.. en gång varannan vecka ungefär. Det är helt sannt. Jag hatar nämligen att borsta håret, mitt hår är sådär krusruffslockigt och det blir lätt tovigt, gör ju ont att borsta ut tovor så jag bara sätter upp det igen efter att jag har duschat och sen får jag stå ut med helvetessmärta när jag väl borstar det istället. Jättekorkat verkligen.

En annan sak som är jobbig är att har man håret utsläppt så åker det in i armhålorna och ligger man på mage och ska resa sig eller bara helt enkelt av nån anledning sätter ihop armarna mot kroppen lite och vrider på huvudet så fastar ju håret däri. Skitjobbigt! Gör dessutom ont..

Vet inte om andra har samma problem eller om det bara är jag men idag kommer jag inte borsta håret iallafall.





trötter

Idag såförsov jag mig för första gången på dethär jobbet. Alltså såpass mycket att jag kom försent, försover mig gör jag ju praktiskt taget varje dag men vanligtvis så resulterar det bara i att jag inte hinner käka frukost osv, men idag kom jag tio minuter försent.. Grejen är den att visst, alla försover sig eller kommer försent ibland men det är så stor skillnad att komma försent när man jobbar med människor om man jämför med andra jobb jag har hafft. Tex när jag jobbade som telefonförsäljare, tio minuter, skitsamma! Ibland hadde inte ens mötet som var före varje nytt arbetspass börjat, ibland satt alla redan med headset på och var igång med säljandet, då fick man kanske lite skäll av coachen men det kan man ju leva med. Kommer jag försent nu så kan det påverka sjukt mycket. Ibland jobbar man själv (oftast är vi två) och är det ingen hemma då så lixom MÅSTE man ju vara där i tid!

Tio minuter sent kanske låter som en struntsak och för det mesta så är det ju ingen fara. Klart man inte ska vara sen men är man två så är ju iallafall en där och det är en stund tills man har en tid att passa. Men såklart så var det viktigt just idag.. Just denhär veckan så är det en buss som kommer och hämtar oss för en aktivitet exakt kl 09:00 varje morgon. Vi börjar alltså kl 09:00 då vilket betyder att är man sen så måste busschaffören vänta. Och då är det inte ens säkert att han går med på det. Vissa chafförer skulle inte gjort det, jag är inte helt säker men jag tror att chafförerna får mer betalt ju fler kunder dem har på en dag och då kan ju dem där tio minuterna vara avgörande för hur många de hinner köra denhär dagen. 

I vilket fall så stressade jag galet, hittade inte badkläderna, bensinen tog slut på halva vägen så jag fick köra på reservtanken. Helt crazy morgon, han ju såklart inte käka frukost så jag var galet hungrig sen vid lunch.. Nu är jag hemma och är helt galet trött istället. Hoppas fan att jag kan sova ikväll för nu börjar det bli riktigt jobbigt. Kunnde nämligen inte sova igår heller.. somnade tidigast ett och då var jag endå jättetrött på kvällen.

Nu ska jag nog plugga lite körkortsteori som en riktigt duktig flicka!





Bilder i massor!

Ujujuj vad jag har latat mig dom senaste dagarna, otroligt dålig uppdatering, men ja jag har ju ett liv att leva så det får ni stå ut med :) Igår så lastade vi hö i stallet i flera timmar, när jag väl laddat upp mig ordentligt för att rida så kommer hästen in med en halv sko.. Helt sjukt, halva skon va av bah, plus att en del av hoven följt med så han är sne i hoven. Där gick min ridtur! Nejmen det viktigaste är ju att han inte hadde ont av det iallafall men hovslagarn måste ju komma ut så snart som hon kan eftersom det sliter på benet att gå snett hela tiden.

Så på kvällen fick jag ett galet infall och plockade blåbär i skogen.. ångrade mig lite när jag satt där med myggor i hela nyllet och blåbärsmos i hela händerna. Men Pajen jag gjorde på dem och jorgubbar från trädgårn blev riktigt god! Man får ju alltid belöning efter hårt slit ;) Förövrigt så är jag helt galet trött idag! Kom ju hem vid fem på lördagsmorgonen, sen vaknade jag kl tre på eftermiddagen och kunnde såklart inte sova på kvällen utan sommnade vid sex, sju på morgonen, gick upp vid tolv för att vi skulle lasta hö, sen svettades jag ihjäl i flera timmar när vi väl lastade höet, men tror ni inte jag var vaken till tidigast tolv igårkväll? Gick upp halv nio imorse och jobbade. Ikväll ska jag fan lägga mig i tid, kommer ju dö annars. Eller iallafall bli sjuk.

Nu ska ni få bilder från dom senaste dagarna. Allt från det mögliga glaset vin på mitt rum till lille Iddes halva sko!









 Vin, gott..




 FESZT




 Fesztfolk




 Snögga tjejer!

 

 Halv hov

 

 Jag <3 dig !



Okej.. jag vet att jag är värdelös på att göra inläggen snygga, men jag vet heltenkelt inte hur man gör. Okej!? Och ingen vill hjälpa mig.. så det ser ut som skit. Punkt och slut! Herrå leffe..


Feszt

Hann inte blogga igår dåra, men jag hedde en bra dag! :D Middagen ar jättrelig och kvällen fortsatte med bubbelpoolsbad och annat trevligt, (fick in ett par riktigt dåliga bilder som kommer upp senare) I ilketfall så hadde jag så kul att jag kom hem fem imorse så jag vaknade i tre idag och är väl inte jättepigg nu asså.

Åkte ner å handlade lite, säkert jätteolagligt, lär ju ha kvar lite alkohol i kroppen, ursh va dum jag e! Men det känns ju inte lika farligt när man kör en moppe av nån anledning. Fasst det gör ju ondare att krocka när man kör moppe, man har ju lixom inget skydd runt sig som i en bil. Dessutom hadde jag shortsh och linne haha.. Lilla pucko unge!

Känns förövrigt dummt att jag änt på dygnet nu, borde egentligen gått upp vid elva när telefonen ringde så jag vaknade, då hadde det inte blivit lika jobbigt på måndag när jag börjar jobba kl 9.. Ännu en puckogrej.


Jag är ett pucko helt enkelt, fasst man måste ell passa på innan man blir gammal.





RSS 2.0